Do veder vynikající osvěžení, ať už s jogurtem nebo i bez něj. Kořenit musí každý dle své vlastní chuti, množství zde uváděné je pouze orientační. Bwz jogurtu je také výborný doplněk např. smažených karbanátků - lze podávat namísto okurkového salátu.
Postup
Malé červené řepy (cca 2až tři kusy) opláchneme a dáme uvařit (nejlépe, aby byly celé potopené. Zchladlé oloupeme a nakrájíme na jemo (např. stejně jak cibulku na smažení). a dáme do větší mísy (abychom mohli snadno promíchat) Přidáme na slabé půlměsíčky nakrájenou cibuli, ocet, sůl, pepř, med (když není, nemusí být), cukr. Vše důkladně promícháme a dáme do lednice dobře vychladit, nejlépe do druhého dne. Lze uchovávat v zašroubované zavařovací sklenici delší dobu v lednici. Dáme-li si do trochy tohoto salátu bílý jogurt - máme výbornou lehkou svačinku či večeři - spolu s rohlíkem nebo jiným pečivem.
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších
vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém
Řecku ji používali též k...
zobrazit článek